FAN CLUB KJ

Tematy w tym forum są usuwane jeśli ostatnia wiadomość w temacie jest starsza niż 14 dni

Re: FAN CLUB KJ

Postprzez Teatromaniak Pt, 30.07.2010 14:38

dobrze by było, w końcu jubileusz jest imponujący

tak KJ mówiła o Shirley w 2005 roku

Kim jest Shirley w Pani teatralnym życiu?

- Nie wiem. Ewenementem. Chimerą, nieodgadnionym właściwie teatralnym tworem, bytem, który mam wrażenie, żyje już od lat własnym życiem. Mnie samą zdumiewa jej przyjaźń i porozumienie z publicznością.
Teatromaniak

Postprzez Julita89 Pt, 30.07.2010 14:44

Teatromaniak napisał(a):tak KJ mówiła o Shirley w 2005 roku

Kim jest Shirley w Pani teatralnym życiu?

- Nie wiem. Ewenementem. Chimerą, nieodgadnionym właściwie teatralnym tworem, bytem, który mam wrażenie, żyje już od lat własnym życiem. Mnie samą zdumiewa jej przyjaźń i porozumienie z publicznością.

Dzięki Teatro.

Byłoby fantastycznie gdyby coś zorganizowała na tę okoliczność. Na pewno nie przejdzie to bez echa, ten jubileusz.
...kochajcie teatr , ten zwykły, radosny albo smutny, ten bez zadęcia, niepotrzebnych komplikacji i pseudo wyżyn. Teatr jak oddech. KJ
*
Poncz bez Pani jest tylko ponczem, a Sącz bez Pani jest tylko Sączem...
Julita89

Postprzez kibic Pt, 30.07.2010 14:52

gdyby odbyl sie wlasnie taki spektakl 3 listopada w Polonii to chyba sie wybiore na niego choc postanowilem kiedys ze SV juz nie bede ogladal
kibic

Postprzez Teatromaniak Pt, 30.07.2010 14:56

Julita89 napisał(a):Byłoby fantastycznie gdyby coś zorganizowała na tę okoliczność. Na pewno nie przejdzie to bez echa, ten jubileusz.

jeśli nie zorganizuje to od czego ma fanów :wink: , dobrze by było zrobić Jej jakąś niespodziankę :)

jeśli będzie w tym czasie grany to chyba też przyjadę...
Teatromaniak

Postprzez Julita89 Pt, 30.07.2010 14:58

Teatromaniak napisał(a):jeśli nie zorganizuje to od czego ma fanów :wink: , dobrze by było zrobić Jej jakąś niespodziankę :)

No pomyślimy, pomyślimy... :wink:
...kochajcie teatr , ten zwykły, radosny albo smutny, ten bez zadęcia, niepotrzebnych komplikacji i pseudo wyżyn. Teatr jak oddech. KJ
*
Julita89

Postprzez Teatromaniak Pt, 30.07.2010 15:09

mamy 3 miesiące, więc trochę czasu jest...
mi już od razu pomysły przyszły do głowy, ale tak na gorąco pisać to bez sensu...
stopniowo możemy informować o swoich propozycjach, połączymy siły (a drzemie jej w nas sporo :D )
i będzie jubileusz, że ho ho (jak śpiewa Barbara Dziekan :wink: )
Teatromaniak

Postprzez Julita89 Pt, 30.07.2010 15:10

Podoba mi się :)
*
Julita89

Postprzez kibic Pt, 30.07.2010 15:42

organizujta organizujta

kiedys juz Forumowicze organizowali swietowanie z okazji powrotu SV na scene czyli Witaj SV w Polonii

no i slynne Pierwsze i jak na razie jedyne spotkanie forumowiczow z KJ w Polonii
kibic

Postprzez Teatromaniak Pt, 30.07.2010 15:45

to były nie moje czasy :(
Teatromaniak

Postprzez kibic Pt, 30.07.2010 16:58

zaluj

moim zdaniem to se ne wrati
kibic

Postprzez Karolina95 Pt, 30.07.2010 21:17

kibic napisał(a):zaluj

moim zdaniem to se ne wrati

niestety..

no to żałuję razem z Teatro.
"Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości..."
Karolina95

Postprzez Julita89 Pt, 30.07.2010 23:07

Tamto ne wrati...
a jakby tak coś podobnego, ale nowego, na obecne czasy...?
*
Julita89

Postprzez amc So, 31.07.2010 08:50

Teatromaniak napisał(a):i kto by pomyślał po tym tytule, że chodzi o Jandę :wink:

ja! od razu!
(...) liczba pomysłów, które mi się lęgną w głowie, mnie samą męczy. Sama ze sobą i ze swoją wyobraźnią i swoim entuzjazmem nie mogę sobie poradzić. I co więcej, z upływem lat się to nie zmienia. Koszmar.
KJ
amc

Postprzez amc So, 31.07.2010 08:51

kibic napisał(a):3 listopada 2010 minie dokladnie 20 lat od premiery tego spektaklu w Powszechnym

ciekawe czy KJ zorganizuje jakies specjalne przedstawienie w zwiazku z tym w Polonii

moze takie jak w sylwestra? :mrgreen: :mrgreen:
(...) liczba pomysłów, które mi się lęgną w głowie, mnie samą męczy. Sama ze sobą i ze swoją wyobraźnią i swoim entuzjazmem nie mogę sobie poradzić. I co więcej, z upływem lat się to nie zmienia. Koszmar.
KJ
amc

Postprzez amc So, 31.07.2010 08:55

kibic napisał(a):gdyby odbyl sie wlasnie taki spektakl 3 listopada w Polonii to chyba sie wybiore na niego choc postanowilem kiedys ze SV juz nie bede ogladal

o boze!
padam
KJ
amc

Postprzez kibic So, 31.07.2010 18:29

amc napisał(a):moze takie jak w sylwestra? :mrgreen: :mrgreen:
a jakie bylo w sylwestra :?:

amc napisał(a):padam
wstan dziewcze z kolan i nie caluj juz mych stop

PS. amc - to czytasz w koncu te moje posty czy nie czytasz :?: zdecyduj sie Kochana
kibic

Postprzez nat So, 31.07.2010 20:07

Krystyna Janda: Wszyscy chcą u mnie grać!

* Data publikacji: 31.07.2010 19:00

Nie jest łatwo prowadzić własny biznes. A jeśli tym interesem jest teatr, to wtedy jest jeszcze trudniej. Tylko nam Krystyna Janda (58 l.) zdradza, z jakimi przeciwnościami, ale też z jakim uznaniem spotyka się podczas pracy w swoim warszawskim Teatrze Polonia. Bo trzeba wiedzieć, że kiedy aktorzy zmęczeni schodzą po próbach ze sceny, są szczęśliwi, że mogli zagrać "u Jandy".

"SE": - Czy ma pani świadomość tego, że Teatr Polonia spełnia marzenia aktorów?

Krystyna Janda: - Bardzo mi miło... Wiem, że jest wielu aktorów, którzy mówią, iż mieliby ochotę zagrać w naszym teatrze. Ci, którzy grają, od razu stają się naszymi wielkimi przyjaciółmi, właściwie nie ma aktora, który po pracy nie chciałby się z nami kolegować i występować w kolejnych sztukach. Myślę, że przez atmosferę tutaj i sposób pracy wytwarza się potrzeba pomagania sobie nawzajem w różnych dziedzinach życia. Na przykład, jak komuś coś stanie się z samochodem, natychmiast znajduje się ktoś chętny do pomocy. Mówię o takich drobiazgach specjalnie, żeby zobrazować, że to rzeczywiście stało się niezwykłe miejsce, niesamowite. Miejsce, gdzie się ludzie zwyczajnie lubią i bardzo przyjaźnią.

- Wiele osób stawia u pani swoje pierwsze kroki...

- U nas jest bardzo wiele debiutów, bez przerwy. Właściwie to jest mój konik. Szczerze mówiąc, moim marzeniem jest, żeby grało tu bardzo wielu młodych aktorów. Oni to wiedzą i przynoszą tu kilogramami swoje CV. Wszyscy studenci, którzy kończą szkoły teatralne, przychodzą tu i chcą grać, pokazać coś. Przyjeżdżają młodzi ludzie, którzy zrobili gdzieś spektakle i chcą te spektakle zaprezentować nam bez publiczności. Otwieraliśmy dużą scenę sztuką Czechowa, gdzie mieliśmy 5 debiutów, i tak jest ciągle. Pojawia się ciągle ktoś młody, kto debiutuje i mam nadzieję, że tak będzie dalej.

- Sytuacja finansowa nie jest chyba najgorsza, skoro przygotowała pani kolejną premierę?

- Uważam, że jak jest kryzys, to trzeba zarzucić widza propozycjami. Zapożyczyć się, ale zrobić nową premierę. Jesteśmy w sytuacji o tyle ciężkiej, że ciągle nie możemy nadrobić tej wyrwy. Ponieważ nie muszę chyba opowiadać, że zrobienie teatru, jego remont, wyposażenie go w sprzęt spowodowało, iż mamy bardzo duże zobowiązania co miesiąc, m.in. wszystkie wiszące lampy są w leasingu... Poza tym wynajem, dzierżawa i tak dalej. A mamy dopiero lipiec. Powiem tylko tyle, że po prostu postanowiliśmy zagrać va banque. Nie mając pieniędzy, robić premiery.
w szeregu biegniesz kilka lat,
a potem - jazda w boski sad!
nat

Postprzez Rfechner N, 01.08.2010 12:20

Nat ubieglas mnie wlasnie chcialam wkleic !Grunt to czujnosc :D :D
Rfechner

Postprzez vivien N, 01.08.2010 12:32

nat napisał(a): "SE" : Tylko nam Krystyna Janda (58 l.) zdradza, z jakimi przeciwnościami, ale też z jakim uznaniem spotyka się podczas pracy w swoim warszawskim Teatrze Polonia

Tylko nam... :roll:

Dziennikarze z brukowców to chyba jedynie swoje gazety czytają....

Ciekawe czy KJ wie, że wywiadu im udzieliła :P
vivien

Postprzez Julita89 Wt, 03.08.2010 18:51

Świetni pięćdziesięcioletni

Obrazek

Rz: Nie ma pan wrażenia, że dziś o kobietach pięćdziesięcioletnich jest coraz głośniej, także w Polsce. Choćby Kalicińska, Grochola, Szwaja (pisarki), Łepkowska (scenarzystka)...

Tomasz Sobierajski: Ale i Krystyna Janda.

Janda jest na topie od lat.

Ale dopiero po pięćdziesiątce zrewolucjonizowała swoje życie, spełniła wielkie marzenie i zbudowała teatr.

http://www.rp.pl/artykul/82677,517611.html
*
Julita89

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne